8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu, după incendiul de la "Matei Balș": Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba! Altfel, plecați acasă!

Florin Cîțu, după incendiul de la „Matei Balș”: Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba! Altfel, plecați acasă!

Premierul Florin Cîțu le-a cerut funcționarilor responsabili să iasă din birouri și să își facă treaba. Altfel vor fi demiși. El a mai spus că metehnele sistemului și-au făcut simțită prezența și astăzi, în tragedia de la Spitalul „Matei Balș“. Așa s-a întâmplat și la Piatra Neamț și ”se pare că nu am învățat nimic”.

Pe de altă parte, el a lăudat intervenția rapidă a echipajelor de urgență. Acesta a spus că, în absența unei intervenții prompte, am fi putut asista la o tragedie și mai mare, potrivit HotNews.

Este inacceptabil ca 90% din resursele de la buget să meargă în salarii

Cîțu a mai spus că este nevoie de investiții în sistem și că este inacceptabil ca 90% din resursele de la buget să meargă în salarii. „Metehnele sistemului de sănătate și-au făcut prezența și azi în această tragedie. Deși au fost alocate resurse importante, doar în 2020, 6,1% din PIB, doar o foarte mică parte au fost alocați investițiilor.

„Nu putem cheltui 95% din resurse doar pentru salarii și sporuri!“

E momentul să înțelegem că nu putem merge așa mai departe, nu putem cheltui 95% din resurse doar pentru salarii și sporuri! Pe lângă aspectul penal, e și o echipă – corpul de control care va prezenta un raport –  avem unul preliminar, aștept concluziile finale. Nu am învățat nimic din experiența de anul trecut. Așa nu mai merge!

Ieșiți din birouri, faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!

Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătate, inspecțiile de sănătate, inspecțiile de control, le spun: ieșiți din birouri, faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă! Fiecare angajat să își facă treaba pentru care e plătit! E pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public”, a spus premierul Florin Cîțu.

Pe de altă parte, el a descris intervenția pompierilor ca fiind eficientă și rapidă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS