19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExperții germani critică autorizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

Experții germani critică autorizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

Autoritatea germană pentru vaccinuri și-a reiterat astăzi recomandarea de a nu autoriza vaccinul anti-Covid al AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste. Aceasta are având o opinie opusă autorității de reglementare europene, potrivit AFP.

„Vaccinul este recomandat, în prezent, doar având în vedere datele disponibile pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani”, a declarat această autoritate într-un aviz făcut public, conform HotNews.

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat utilizarea în UE a vaccinului AstraZeneca/Oxford pentru toate persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. EMA a afirmat că vaccinul este adaptat și pentru persoanele în vârstă, scrie AFP.

„EMA a recomandat acordarea unei autorizații condiționate de introducere pe piață pentru vaccinul împotriva Covid-19 AstraZeneca (…) la persoanele începând cu vârsta de 18 ani”, a precizat într-un comunicat agenția, care are sediul în Amsterdam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS