8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdriana Pistol (INSP): Focarul de coronavirus de la Şcoala 28 din Bucureşti este cauzat de noua tulpină

Adriana Pistol (INSP): Focarul de coronavirus de la Şcoala 28 din Bucureşti este cauzat de noua tulpină

Focarul de coronavirus înregistrat la Şcoala nr. 28 din Bucureşti este ”clar cauzat” noii tulpini din Marea Britanie, B.1.1.7. Vineri ar urma să aibă loc o confirmare în acest sens, după finalizarea procesului de secvenţiere desfăşurat la Institutul ”Matei Balş”, a declarat, marţi, Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul INSP.

„Este clar un focar care este cauzat acestei tulpini, B.1.1.7. Cel puţin primele patru persoane identificate au şi intrat în procesul de secvenţiere la Institutul ‘Matei Balş’. Este un proces laborios şi durează câteva zile bune. Nu mă aştept ca înainte de ziua de vineri să se confirme. Din punct de vedere epidemiologic, mie îmi este suficient ca să spun că toate celelalte cazuri care se află în legătură directă cu aceste persoane au aceeaşi tulpină, Nici nu cred că este o necesitate să mai cheltuim bani cu secvenţierile. Focarul putem să spunem că s-a creionat şi definit”, a declarat Adriana Pistol într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Niciuna dintre persoanele respective nu are o formă de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 gravă

Ea a subliniat că, din datele pe care le are, niciuna dintre persoanele respective nu are o formă de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 gravă, nici măcar medie. „Deci, nu îi este periclitată starea de sănătate”, a adăugat Adriana Pistol.

Nouă persoane au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a informat că nouă persoane au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, acestea fiind contacţi ai unui pacient care lucrează la o şcoală din Bucureşti confirmat cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7, cu originea în Marea Britanie, care are o contagiozitate ridicată.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă, iar luni s-a realizat dezinfecţie generală. Ulterior, ancheta epidemiologică a fost extinsă şi au mai fost recoltate 11 probe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS