21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuedia închide granița cu Norvegia de frica tulpinii britanice de Covid-19

Suedia închide granița cu Norvegia de frica tulpinii britanice de Covid-19

Suedia a anunțat duminică închiderea pentru două săptămâni a graniței sale cu Norvegia, din cauza tulpinii britanice de Covid-19, care a fost depistată în Oslo și care a dus la instituirea carantinei în jurul capitalei norvegiene, transmite Agerpres.

Măsura va fi în vigoare până pe 14 februarie. Sunt exceptați de la interdicție lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și cei care călătoresc din motive familiale.

Tot din cauza tulpinii britanice de Covid-19, Suedia a prelungit interdicţia de intrare pentru persoanele venite din Marea Britanie şi Danemarca.

Carantină la Oslo

Guvernul norvegian a decretat sâmbătă un lockdown pentru cel puţin o săptămână în zece municipalităţi din zona capitalei Oslo, în urma detectării în două cămine de bătrâni a unor focare de Covid-19 cu tulpina britanică mai contagioasă a coronavirusului.

Autoritățile recomandă evitarea deplasărilor neesențiale, mai ales vizitele la rude și prieteni. De asemenea, au fost închise magazinele neesențiale, școlile, restaurantele și cinematografele.

Norvegia este una dintre ţările europene cele mai puţin afectate de pandemia Covid-19, ea optând de la început pentru măsuri severe de combatere a răspândirii coronavirusului, în contrast cu abordarea mai relaxată a Suediei, astfel că în comparaţie cu aceasta din urmă a înregistrat o mortalitate de zece ori mai mică.

Suedia are o populație de aproximativ 10,3 milioane de locuitori și a înregistrat până acum 547.166 de infectări și 11.005 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS