5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreot amendat cu 2.000 de lei pentru botezul organizat la restaurant

Preot amendat cu 2.000 de lei pentru botezul organizat la restaurant

Preotul din localitatea buzoiană Cernăteşti, Costin Drăgan, a fost amendat pentru zădărnicirea combaterii bolilor cu 2.000 de lei, pentru că a organizat la un restaurant botezul fiicei sale. Potrivit poliţiei, peste o sută de meseni au fost găsiţi în restaurant, în timpul petrecerii de botez, scrie adevărul.

Părintele Drăgan susţine că sancţiunea a fost luată nemeritat, deoarece, spune el, doar o parte dintre cei găsiţi în localul de evenimente erau invitaţii săi.  

”Am avut doar trei mese închiriate la acel local, la care am stat câte şase persoane. Au fost naşii, părinţii, socrii, pe care i-am invitat să luăm masa, după slujba de creştinare a fetiţei mele, respectând toate restricţiile pe care şi cei de la restaurant ni le-au amintit”, a declarat preotul Costin Drăgan.

Acesta povesteşte că în restaurantul amenajat pentru evenimente festive se aflau alte câteva zeci de persoane, care nu aveau nicio legătură cu evenimentul său.   

”Apucasem să comandăm friptura când ne-am trezit cu poliţiştii şi jandarmii peste noi. Le-am explicat care sunt invitaţii mei, le-am spus că respectăm regulile, că nu se dansează, doar socializăm, purtăm mască atunci când ieşim din salon, însă tot ne-au sancţionat şi ne-au spus să plecăm. Am plecat cu tortul în portbagaj”, spune preotul Drăgan.

Preotul Costin Drăgan este paroh în comuna Cernăteşti, coordonează un ansamblu folcloric constituit din copii şi deţine o funcţie de inspector în cadrul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.  

Ce spune poliţia despre petrecerea organizată de părintele Drăgan aflați de aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS