11.8 C
Craiova
luni, 23 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateMutația britanică a coronavirusului va deveni tulpina dominantă în Germania

Mutația britanică a coronavirusului va deveni tulpina dominantă în Germania

Mutația britanică a coronavirusului va deveni tulpina dominantă a virusului în Germania, a afirmat şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Helge Braun, potrivit Agerpres.

Helge Braun a spus la un post tv că noua variantă va „crea probleme” în Germania. În acest context devine şi mai importantă reducerea semnificativă a ratei infectărilor.

„Ne confruntăm deja cu această variantă în mai multe spitale“

„Ne confruntăm deja cu această variantă în mai multe spitale. Asta înseamnă că a sosit în ţara noastră şi, la un moment dat – aşa cum s-a întâmplat în alte ţări -, va prelua controlul şi va cauza probleme”, a spus Braun. „Sunt foarte sigur de acest lucru”.

„Vrem să o ţinem departe de graniţele ţării pe cât de mult timp posibil”

„Vrem să o ţinem departe de graniţele ţării pe cât de mult timp posibil şi să o ţinem sub control acolo unde este deja prezentă”, a adăugat el.

Noua tulpină s-a manifestat până acum, în principal, în Marea Britanie

Noua tulpină s-a manifestat până acum, în principal, în Marea Britanie. Potrivit experţilor, această tulpină are un grad mai ridicat de infecţiozitate. Cu toate acestea, nu se poate spune încă în mod cert dacă are şi un grad de mortalitate mai mare.

Rata de infectare în Germania a început să scadă gradual

Rata de infectare în Germania a început să scadă gradual. Luni, Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a raportat 6.729 de cazuri noi în ultimele 24 de ore – cifră în uşoară scădere faţă de bilanţul celor 7.141 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă săptămâna trecută.

Numărul cazurilor înregistrate în timpul weekendurilor este de obicei mai mic decât cel din timpul săptămânii ca urmare a numărului mic de teste realizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Şapte morţi şi 24 de răniţi după ce un...

Cel puţin şapte persoane au murit, luni, în Filipine,...

ȘTIRI GdS