17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri de relaxare în București începând de astăzi

Măsuri de relaxare în București începând de astăzi

​Măsuri de relaxare în București: Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti pot fi redeschise la 30% din capacitate începând de luni.

Astfel, s-a dispus reluarea activităţii în spaţii închise, la o capacitate de maxim 30% în domeniul HORECA. Tot la 30% din capacitate vor funcționa și cei din domeniul cultural, de divertisment şi recreativ. Măsuri de relaxare încep cu data de 25.01.2021, ora 0,00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1.000 de locuitori. Municipiul Bucureşti rămâne pentru a cincea zi în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus.

Duminică Bucureștiul a înregistrat 2,37 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor anunţate de Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS). De aceea s-au luat noi măsuri de relaxare în București.

Prefectul Capitalei, afirma că decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a ţinut cont de scăderea ratei de infectare.
Hotărârea CMBSU mai prevede că de luni activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă; fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului; în intervalul orar 6,00 – 23,00.

În aceeaşi hotărâre se mai stipulează că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor. Trebuie păstrată o distanţă de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă.

Citește și: Azi ajunge în România a șasea tranșă de vaccin Pfizer

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS