9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Comisia Europeană recomandă testare RT-PCR la frontiere

Comisia Europeană recomandă testare RT-PCR la frontiere

Comisia Europeană a recomandat astăzi tuturor statelor membre ale UE să aplice controale mai stricte la frontiere, cerând celor care intră din terţe ţări să prezinte un test negativ la coronavirus efectuat prin metoda PCR cu maximum 72 de ore înainte de plecare.

„Este nevoie de reducerea urgentă a riscului de infectări legate de călătorii. Asta pentru a reduce încărcarea sistemelor sanitare suprasolicitate”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders. Acesta s-a referit la ratele ridicate de infectare în multe state membre, potrivit Agerpres.

Cerinţa testării ar putea fi însoţită de carantina obligatorie de maximum două săptămâni

Cerinţa testării ar putea fi însoţită de carantina obligatorie de maximum două săptămâni. Ar trebui să fie obligatorie și completarea unor formulare cu informaţii despre deplasările şi contactele celor care călătoresc, arată un comunicat de presă de la Bruxelles.

Recomandarea Comisiei nu are caracter obligatoriu

Recomandarea Comisiei – o încercare de a limita transmiterea în interiorul UE a noilor versiuni ale coronavirusului – nu are caracter obligatoriu. Dacă va fi urmată de cele 27 de state membre ale Uniunii, li s-ar solicita teste negative inclusiv celor care intră pe teritoriul european din motive „esenţiale”. Cetăţenii UE s-ar putea, însă, testa la sosire.

Pentru transportatori şi lucrătorii transfrontalieri s-ar accepta teste antigen

Pentru transportatori şi lucrătorii transfrontalieri s-ar accepta teste antigen, mai rapide şi mai ieftine. Comisia doreşte impunerea unor reguli mai stricte şi în interiorul Uniunii Europene. În principal, încetarea oricăror călătorii neesenţiale.

Comisia Europeană a propus introducerea unei noi categorii, „roşu închis”

Deoarece aproape întregul continent este considerat acum „zonă roşie” conform codului de culori al UE, Comisia Europeană a propus introducerea unei noi categorii, „roşu închis”. Aici ar trebui să se aplice restricţii mai severe.

Încadrarea în această categorie s-ar face dacă rata de infectare cu coronavirus în ultimele 14 zile depăşeşte 500 la 100.000 de locuitori. Aceasta a fost constatată deja în unele regiuni din Franţa şi Portugalia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor...

ȘTIRI GdS

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. E posibil...

Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. Alexandru Rafila susține că este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi.

Ministrul Muncii: Orice angajat din România va putea lucra...

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă...