3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania: Șeful statului major al armatei a demisionat după ce s-a vaccinat peste rând

Spania: Șeful statului major al armatei a demisionat după ce s-a vaccinat peste rând

Şeful statului major al armatei spaniole, generalul Miguel Angel Villarroya, şi-a dat demisia după ce a fost acuzat că s-a vaccinat pentru COVID-19 înainte să-i vină rândul. Renunțarea la funcție vine în contextul în care mai mulți militari și politicieni au fost acuzați că s-au vaccinat anti-covid-19 deși nu fac parte din personalul prioritar.

Vineri, ministrul de interne a demis un locotenent colonel, agent de legătură al Gărzii civile în statul major al armatei, în urma unui raport intern care a ajuns la concluzia că a beneficiat de vaccin fără a face parte dintr-un grup prioritar, într-o ţară în care peste un milion de doze sunt în prezent administrate cu prioritate personalului medical şi rezidenţilor din căminele de bătrâni.

Mai mulţi membri ai statului major sunt acuzaţi în acest raport că au primit fără să aibă dreptul o primă doză de vaccin

Tot în Spania, la Madrid, mii de oameni au protestat față de măsurile restrictive. Protestatarii nu au purtat mască, au cerut libertate și au criticat campania de vaccinare a Guvernului.  Spania este una dintre ţările europene cele mai dur lovite de pandemie, cu peste 55.000 de morţi şi aproape 2,5 milioane de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS