0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate OMS: Măștile de pânză - la fel de eficiente ca oricând, indiferent de tulpină

OMS: Măștile de pânză – la fel de eficiente ca oricând, indiferent de tulpină

Măștile de pânză (nonchirurgicale) sunt încă la fel de eficiente ca oricând, chiar și în fața variantelor noi de coronavirus, deoarece modul de transmitere este același, a declarat vineri OMS, care nu intenționează să-și schimbe recomandările, scrie hotnews.

„Măștile din stofă, non-chirurgicale, pot fi utilizate de toate persoanele cu vârsta sub 60 de ani care nu au probleme de sănătate deosebite”, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilă OMS cu gestionarea pandemiei.

„În zonele în care circulă virusul, trebuie purtate măști atunci când oamenii sunt înghesuiți și devine imposibil să stai la cel puțin un metru distanță unul de celălalt, precum și în camere cu ventilație slabă sau slabă”, a adăugat ea.

Unele țări impun folosirea măștilor medicale

Germania și Austria tocmai au impus măști medicale (chirurgicale sau FFP2) în magazine și transporturi.

Guvernul francez cere populației să nu se mai folosească anumite măști de țesătură, inclusiv cele de casă, considerate insuficient filtrante în fața apariției unor noi variante mai contagioase ale coronavirusului.

Modul de transmitere e același la toate tulpinile

„Țările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare”, a continuat Maria Van Kerkhove.

Cu toate acestea, chiar și în cazul variantelor care pot fi mai contagioase, „nu avem nicio indicație care să sugereze că modul de transmitere s-ar fi schimbat”, a argumentat responsabilul cu gestionarea pandemiei la OMS.

De aceea, a explicat ea, în ceea ce privește recomandările în vigoare, „nu intenționăm să le modificăm în această etapă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Medicii, prea scumpi pentru şcolile şi grădiniţele din Dolj

În plină pandemie, multe şcoli din Dolj nu au medic şcolar. Primarii spun că acum în pandemie nu au avut bani pentru a încheia...

Psih. Mihaela Sârbu: Cum ne pot afecta relațiile toxice...

O relaţie este, pentru majoritatea oamenilor, un punct de echilibru. Dar există situaţii când relaţiile se deteriorează şi ajung să ne afecteze emoţional. Mulţi...

Un bărbat a sechestrat şi înjunghiat mortal doi muncitori

Un bărbat, de aproximativ 60 de ani, din Onești, a sechestrat, luni, într-un imobil din localitate, doi muncitori care efectuau lucrări de reparații, a...