12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBritanicii ar putea fi plătiți să se autoizoleze la domiciliu

Britanicii ar putea fi plătiți să se autoizoleze la domiciliu

Oficiali ai guvernului britanic au sugerat plătirea oamenilor pentru a sta acasă dacă sunt testați pozitiv cu coronavirus. Tot mai mulți britanici evită să fie testați sau încalcă ordinele de izolare, relatează Bloomberg.

Un document redactat în interiorul executivului condus de Boris Johnson propune acordarea de plăți în valoare de 500 de lire sterline. Planul nu are încă o formă finală. În prezent, această sumă este primită doar de persoanele care realizează venitul minim și sunt nevoite să se autoizoleze.

Măsura ar costa 2 miliarde de lire sterline lunar

Măsura ar costa 2 miliarde de lire sterline lunar. Aceasta ar fi menită să amelioreze temerile persoanelor cărora le e frică de pierderea veniturilor dacă vor fi forțate să se autoizoleze în urma unui test pozitiv pentru coronavirus, potrivit documentului datat 19 ianuarie.

Ministrul britanic al mediului a catalogat ideea ca fiind o „speculație”

Ministrul britanic al mediului, George Eustice, a catalogat ideea ca fiind o „speculație”. Acesta a afirmat că „nu s-a luat nicio decizie” când a fost întrebat de propunere.

„Vrem să îmbunătățim ratele de conformare cu autoizolarea persoanelor care au fost în contact direct cu cineva care a fost testat pozitiv. Dorim ca persoanele să se testeze dacă au simptome asociate virusului”, a declarat acesta.

Plățile acordate persoanelor obligate să intre în autoizolare ar reprezenta „un cost uriaș”

Eustice a adăugat însă că plățile acordate persoanelor obligate să intre în autoizolare ar reprezenta „un cost uriaș”.

Marea Britanie este în al treilea lockdown general și a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 din Europa. 94.580 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului în Marea Britanie de la începutul pandemiei, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Îngrijorări tot mai mari privind nerespectarea măsurilor sanitare de către unele persoane

Informația vine pe fondul îngrijorărilor tot mai mari privind nerespectarea măsurilor sanitare de către unele persoane, guvernul britanic anunțând joi amenzi de până la 800 de lire pentru orice persoană care participă la o petrecere organizată la domiciliu.

Premierul Boris Johnson a afirmat că lockdown-ul ar putea dura până în vară

Premierul Boris Johnson a afirmat că lockdown-ul ar putea dura până în vară în pofida unor presiuni tot mai mari venite din interiorul Partidului Conservator pentru relaxarea restricțiilor imediat după ce guvernul își atinge obiectivul de a vaccina 15 milioane de britanici din categoriile cele mai vulnerabile.

Johnson vrea să atingă acest obiectiv până la 15 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS