10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste violente și încăierări cu poliția în Portland şi Seattle

Proteste violente și încăierări cu poliția în Portland şi Seattle

Manifestanţi antifascişti şi protestatari împotriva guvernului au devastat miercuri un sediu al Partidului Democrat şi alte clădiri. Au avut loc ciocniri cu poliţia la Seattle şi Portland, în statele Washington, respectiv Oregon din nord-vestul SUA. Protestarii demonstrau împotriva ceremoniei de învestitură a noului preşedinte american, Joe Biden, scrie agerpres.

Oameni îmbrăcaţi în negru şi cu feţele acoperite au spart ferestre şi o uşă de sticlă la sediul democraţilor din Portland şi au pictat cu spray cu vopsea un simbol anarhist peste cel al partidului, aşa cum s-a putut vedea într-o înregistrare video difuzată în mediile sociale online. Mai înainte, unii protestatari dintr-un grup de aproximativ 150 s-au încăierat cu poliţişti pe biciclete.

„Nu îl vrem pe Biden. Vrem răzbunare pentru crimele poliţiei, războaiele imperialiste şi masacrele fasciste”, arăta un banner purtat de demonstranţi.

Biden a depus miercuri jurământul ca preşedinte, iar cu această ocazie a cerut unitate naţională şi refacere după mandatul lui Donald Trump, care a divizat societatea americană.

În Portland au fost arestaţi opt suspecţi pentru revoltă şi incendiere iresponsabilă, iar în Seattle alţi doi – unul pentru atac violent şi altul pentru distrugere de bunuri, au anunţat poliţiştii.

La Portland au avut loc tulburări timp de mai multe luni, anul trecut. Activişti pentru drepturile civile, anarhişti şi antifascişti s-au confruntat cu forţele de ordine şi uneori cu miliţii de extremă dreaptă şi cu susţinători ai lui Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS