12.3 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateDirectorul interimar al Direcției de Mediu, demis. A avizat defrișarea a 22 de copaci din centrul Capitalei

Directorul interimar al Direcției de Mediu, demis. A avizat defrișarea a 22 de copaci din centrul Capitalei

Alexandru Nicolae, directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, a fost eliberat din funcție după ce a avizat defrișarea a 22 de copaci din centrul Bucureștiului. Anunțul demiterii a fost făcut de primarul general, Nicușor Dan.

„L-am eliberat din funcție pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45. Mai precis pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrișarea a 22 de arbori. Am reușit să oprim această defrișare la timp”, a transmis, joi, Nicușor Dan, conform Digi24.

În zona respectivă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi

Potrivit edilului, în zona respectivă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri.

Pe terenul din Șoseaua Kiseleff 45 există două clădiri construite în anii 1920-1930 și există o grădină, copie în miniatură a Grădinilor Versailles. Terenul face parte din zona construită protejată 72 Parcelarea Averescu. Regulamentul de urbanism al zonei prevede funcțiunea de spațiu verde amenajat pentru grădină. Importanța grădinii este subliniată de studiul istoric realizat pentru clădiri și grădină. 

„Spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus”, a mai spus primarul general al Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS