11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la IML: Cum au reușit să încurce două cadavre

Anchetă la IML: Cum au reușit să încurce două cadavre

Anchetă la Institutul Național de Medicină Legală după ce două cadavre au fost încurcate iar trupul unui cetățean francez a fost predat familiei unui american mort, scrie G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, gafa celor de la INML s-a produs pe 7 ianuarie. Familia cetățeanului american s-a prezentat la INML pentru recunoașterea și ridicarea cadavrului. În schimb a primit trupul unui cetățean francez.

Cu toate acestea, greșeala a fost descoperită abia după două săptămâni. Familia cetățeanului francez a venit să ridice cadavrul care fusese trimis în SUA, acolo unde a fost incinerat de familia americanului mort.

„Se aduce la cunoștința opiniei publice că în activitatea I.N.M.L. „Mina Minovici” București s-a produs în data de 07.01.2021 o eroare de identificare a unei persoane decedate în timpul procedurii de predare către familie a corpului defunctului.

Plângere penală, pentru că au încurcat cele două cadavre.

Eroarea s-a evidențiat în data de 20.01;2021 și a fost înaintată de îndată o plângere penală pentru demararea unor cercetări pe baza art.298 Cod Penal.

I.N.M.L. „Mina Minovici” București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema creată. Acesta va întreprinde toate demersurile administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”; transmite Institutul Național de Medicină Legală într-un comunicat de presă.

Citește și : O familie din Ploiești a înmormântat un necunoscut, după ce angajații de la Morgă au încurcat cadavrele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS