10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePopularea râului Someș cu o specie invazivă de pește, cercetată de Garda de Mediu

Popularea râului Someș cu o specie invazivă de pește, cercetată de Garda de Mediu

Popularea râului Someş cu somnul pitic, considerat o specie invazivă care distruge habitatul râului, este cercetată de specialişti, a informat azi Garda de Mediu Maramureş, citată de agerpres.

„În urma postărilor de pe reţeaua de socializare Facebook cu privire la popularea unor cursuri de apă cu specii de peşti invazive, dorim să precizăm faptul că instituţia noastră a demarat o acţiune amplă de verificare a acestor aspecte. Rezultatele controalelor se vor face publice după finalizare”, a precizat Garda de Mediu Maramureş.

Popularea cu peşte a râului Someş, care străbate judeţele Maramureş şi Satu Mare, a fost efectuată de lucrătorii şi colaboratorii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor – AJPVS Maramureş, în cursul săptămânii trecute, fiind filmată şi postată pe pagina de socializare a asociaţiei.

Operaţiunea acestora a stârnit revolta pescarilor din judeţ, care au menţionat pe pagina de Facebook a asociaţiei că au greşit radical populând râul Someş cu specia de peşte somnul pitic, recunoscut că se hrăneşte cu icrele altor peşti sau cu puiet, distrugând o mare parte din fauna râului Someş.

Pescarii membri ai AJVPS Maramureş au cerut public demiterea celor implicaţi în acţiunea de populare a râului şi au spus că în această situaţie ar trebui ridicată problema plătirii taxei anuale pentru pescuit. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS