24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO icoană din pânză de peste zece metri pătraţi a ars într-un incendiu la Catedrala Episcopală din Giurgiu

O icoană din pânză de peste zece metri pătraţi a ars într-un incendiu la Catedrala Episcopală din Giurgiu

O icoană din pânză de peste zece metri pătraţi care o înfăţişa pe Maica Domnului de la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu a ars azi, într-un incendiu izbucnit la clădirea unde credincioşii aprind lumânările, toată biserica fiind învăluită de nori groşi de fum, anunță agerpres.

„În urmă cu puţin timp, preoţii de la Catedrala ‘Adormirea Maicii Domnului’ din municipiul Giurgiu au sunat la 112 şi au alertat autorităţile cu privire la faptul că în jurul catedralei sunt nori groşi de fum şi a izbucnit un incendiu.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta în interiorul clădirii în care se aprind lumânările. Incendiul se derula cu flacără deschisă în interiorul clădirii folosite de credincioşi pentru a aprinde lumânările şi erau înregistrate degajări mari de fum.

Deoarece exista posibilitatea ca incendiul să se extindă şi la celelalte anexe ale catedralei, salvatorii au intervenit prompt pentru a-l localiza”, a declarat marţi, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

În incendiu au ars o icoană din pânză de peste zece metri pătraţi, care o înfăţişa pe Maica Domnului, mobilierul din PVC din interiorul clădirii, geamurile din termopan şi aproximativ 50 kg de lumânări care fuseseră aprinse astăzi de credincioşi. Din cauza fumului, s-au degradat pereţii şi tavanul încăperii.

Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii închise, respectiv lumânările aprinse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS