19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFondatorul trupei Iced Earth, implicat în atacul de la Capitoliu, s-a predat FBI

Fondatorul trupei Iced Earth, implicat în atacul de la Capitoliu, s-a predat FBI

-


Chitaristul Jon Schaffer, membru fondator al trupei de metal Iced Earth, a fost luat în custodia poliției din Indiana, după ce a participat la asediul forțelor pro-Trump asupra Capitolului SUA, potrivit variety.com.

Muzicianul fusese inclus pe lista celor căutaţi indivizi pentru că au pătruns ilegal în clădirea Capitoliului, pe 6 ianuarie, când 5 persoane au murit și alte câteva zeci au murit.

Potrivit presei locale, Jon Schaffer s-a predat FBI duminică după-amiază, după 11 zile după revolta din capitala Washington.

Susţinătorii republicanului Donald Trump, perdant al scrutinului prezidențial, au vandalizat birouri ale Congresului în timpul ședinței de validare a democratului Joe Biden ca nou președinte al SUA.

În vârstă de 52 de ani, chitaristul a fost fotografiat printre manifestanţii care au trecut de baricade şi s-au luptat cu forţele de ordine.

Într-un comunicat, ceilalţi patru membri ai trupei Iced Earth au criticat violențele de la Capitoliu.

Fondat de Jon Schaffer în 1984, grupul a lansat 12 albume de studio. În mai multe concerte, chitaristul a purtat bandane cu steagul confederal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal în Bărbătești. Alte două persoane, rănite

Un grav accident rutier s-a petrecut în Bărbătești, județul...

ȘTIRI GdS