19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina: Prototip de tren care poate atinge viteza de 620 de km/h, lansat

China: Prototip de tren care poate atinge viteza de 620 de km/h, lansat


China a dezvăluit un prototip pentru un nou tren Maglev de mare viteză care este capabil să atingă viteze de 620 de kilometri pe oră, potrivit CNN.

Trenul funcționează cu energie supraconductoare la temperatură înaltă (HTS), ceea ce îl face să arate ca și cum trenul plutea de-a lungul căilor magnetizate. Prototipul elegant de 21 de metri lungime (69 de picioare) a fost dezvăluit mass-media din orașul Chengdu, provincia Sichuan, pe 13 ianuarie. Cercetătorii au cosntruit și 165 de metri de șine pentru a demonstra cum va arăta trenul în tranzit.

Profesorul He Chuan, care a lucrat la prototip, a spus că trenul ar putea deveni funcțional într-o perioadă de 3-10 ani.

„Sichuan are resurse naturale rare care ne ajută la construcția șinelor magnetice permanente, ce vor promova dezvoltarea rapidă a acestor experimente”, a spus profesorul.

China are una dintre cele mai mari rețele feroviare de mare viteză din lume, întinsă pe 37.000 de kilometric, și cel mai rapid tren – Shanghai Maglev – care a început să fie folosit în 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS