18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgenția pentru Medicamente a UE, presată să aprobe mai repede vaccinul AstraZeneca

Agenția pentru Medicamente a UE, presată să aprobe mai repede vaccinul AstraZeneca

Austria și Danemarca vor presa împreună Agenția Europeană Pentru Medicamente (EMA) pentru ca aceasta să aprobe cât mai repede vaccinul anti-Covid-19 AstraZeneca, a declarat azi cancelarul austriac Sebastian Kurz, citat de hotnews.

Kurz a făcut declarațiile la o zi după ce a anunțat că lockdown-ul impus în Austria va fi extins cel puțin până pe 7 februarie, pentru a limita noile tulpini, mai contagioase, ale coronavirusului.

EMA, autoritatea UE de reglementare în domeniul medicamentelor, a spus săptămâna trecută că va analiza vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxfor luna aceasta, printr-o procedură cu calendar accelerat.

”Fiecare săptămână contează”

”Fiecare săptămână contează. Ne așteptăm să se lucreze zi și noapte, să se ajungă la o decizie luată fără birocrație, iar Europa să nu rămână în urmă”, a declarat Kurz într-o conferință de presă.

”La acest moment avem nevoie – pe baza tuturor datelor științifice, bineînțeles – de o decizie rapidă, deoarece AstraZeneca poate livra numai în Austria, în primul trimestru, până la două milioane de doze, iar asta ar conta enorm la succesul nostru de vaccinare a populației”, a afirmat Kurz, în condițiile în care Austria are o populație de aproape 9 milioane de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS