11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrauma unui urs care a fost captiv la Zoo Piatra Neamț timp de 20 de ani

Trauma unui urs care a fost captiv la Zoo Piatra Neamț timp de 20 de ani

„Când mergeți la o grădină zoologică care are spații minuscule pentru animale, să vă aduceți aminte de mișcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cușcă imaginară, aceeași care a ținut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă și nu se uită niciodată!”, este mesajul emoționant transmis de asociație pe pagina de Facebook.

ONG-ul a făcut publice imagini emoționante cu un urs care se plimbă în cerc într-o rezervație. Aici a fost adus după ce a stat 20 de captivitate la Grădina Zoologică Piatra Neamț.

„Timp de 20 de ani, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost și jumătate din spațiul de plimbare. Practic, a trăit doar pe jumătate la Grădina zoo din Piatra Neamț – la propriu și la figurat. A împărțit cu sora ei, Anca, un singur țarc. Acesta era prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog și un singur teren „de plimbare”, iar ursoaicele erau… două. Unica soluție găsită de administrator a fost preluată din șah – o rocadă săptămânală între cele două surori”, este povestea ursoaicei, prezentată pe site-ul Asociația „Milioane de Prieteni}.

După ce ONG-ul a făcut ani la rând mai multe sesizări, administrația locală a renunțat la ursul care a fost adus în rezervație în octombrie 2014.

Acum are copaci, piscină și un bârlog numai pentru ea, scrie asociația care face public un video care arată însă trauma prin care trece ursoaica în continuare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS