12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘase producători auto opresc liniile de asamblare din lipsa cip-urilor

Șase producători auto opresc liniile de asamblare din lipsa cip-urilor

Şase mari producători auto, Ford, Subaru, Toyota, Volkswagen, Nissan şi Fiat Chrysler Automobiles, au anunţat oprirea liniilor de asamblare din mai multe state din cauza lipsei cip-urilor şi a semiconductorilor, scrie Reuters, citată de news.ro.

Lipsa cip-urilor, care a surprins o mare parte din industrie şi care ar putea continua timp de mai multe luni, determină Ford Motor, Subaru şi Toyota Motor să reducă producţia în Statele Unite.   Printre producătorii de automobile afectaţi pe alte pieţe se numără Volkswagen, Nissan Motor şi Fiat Chrysler Automobiles.   Problemele provin dintr-o multitudine de factori, producătorii de autovehicule concurând cu industria electronicelor de larg consum pentru aprovizionarea cu cipuri.  

Consumatorii s-au aprovizionat cu laptopuri, console de jocuri şi alte produse electronice în timpul pandemiei, creând un deficit de cipuri pe tot parcursul anului 2020.   De asemenea, oamenii au cumpărat mai multe maşini decât se aşteptau oficialii din industrie în primăvara anului trecut, tensionând în continuare aprovizionarea.  

În cel puţin un caz, deficitul are legătură cu politicile preşedintelui Donald Trump care vizează reducerea transferurilor de tehnologie către China.

Analiştii au declarat că este posibil ca lipsa cipurilor auto să persiste până la şase luni. Un raport realizat de AutoForecast Solutions a estimat că industria auto globală a înregistrat deja pierderi de 202.000 de vehicule, pănă pe 13 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS