1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Germania a trimis la Moscova dosarul privind otrăvirea lui Navalnîi

Germania a trimis la Moscova dosarul privind otrăvirea lui Navalnîi

Germania a trimis la Moscova mai multe elemente ale anchetei judiciare cu privire la presupusa otrăvire a opozantului Kremlinului, Alexei Navalnîi, chiar înainte de întoarcerea planificată a acestuia în Rusia, a declarat sâmbătă guvernul german pentru AFP.


Biroul german competent „a răspuns la patru cereri de asistență juridică reciprocă din partea procuraturii publice ruse în legătură cu atacul care l-a vizat pe Alexei Navalnîi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției.
Opozant al puterii ruse, Alexei Navalnîi se recuperează în Germania din august, unde fusese transferat după ce a intrat în comă la întoarcerea sa dintr-o călătorie în Siberia.
El și-a programat să părăsească Berlinul duminică cu avionul pentru a se întoarce în țara sa, în ciuda riscului de arestare la sosirea sa.

Printre documentele din dosarul trimis autorităților judiciare ruse se numără în special „procesele verbale” privind interogatoriile lui Alexei Navalnîi de către anchetatorii germani.


„Toate informațiile necesare unei anchete penale, cum ar fi probele de sânge și țesuturi, precum și articole vestimentare, sunt acum disponibile pentru Rusia”, a subliniat purtătorul de cuvânt.
În aceste condiții, „guvernul german presupune că autoritățile ruse vor lua acum toate măsurile pentru a face lumină asupra infracțiunii a cărui victimă a fost domnul Navalnîi”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. E posibil...

Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. Alexandru Rafila susține că este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi.