16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul Olandei a demisionat în urma unui scandal uriaș privind ruinarea financiară a mii de familii

Guvernul Olandei a demisionat în urma unui scandal uriaș privind ruinarea financiară a mii de familii

Guvernul premierului olandez Mark Rutte a demisionat astăzi în urma unei anchete parlamentare care a descoperit că guvernul său a ruinat financiar mii de familii, anunță Reuters.

Raportul comisiei de anchetă afirmă că 10.000 de familii au fost forțate să replătească subvenții pentru creșterea copiilor în valoare de mii de euro după ce au fost acuzate eronat de fraudă. Această situație a dus pentru unii la șomaj, faliment personal și divorțuri.

Documentul afirmă că situația a durat mai mult de un deceniu și o cataloghează drept o „nedreptate fără precedent”.

Presiunile asupra lui Rutte au crescut săptămâna aceasta

Presiunile asupra lui Rutte au crescut săptămâna aceasta după ce partenerii săi din coaliția de guvernare au declarat că posibilitatea demisiei trebuie analizată serios și după ce joi liderul partidului laburist din opoziție și-a dat demisia de la conducerea formațiunii pentru rolul său în scandal.

Aceasta este prima cădere a unui guvern olandez după 2012

Aceasta este prima cădere a unui guvern olandez după 2012 când primul cabinet al lui Rutte s-a destrămat din cauza măsurilor de austeritate.

Criza vine cu două luni înainte de alegerile parlamentare programate să aibă loc în 17 martie și în timp ce Olanda se află în cer mai dur lockdown de la izbucnirea pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS