16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful autorităţii sanitare cehe demisionează, după relatări despre vaccinări preferenţiale

Şeful autorităţii sanitare cehe demisionează, după relatări despre vaccinări preferenţiale

Şeful autorităţii pentru sănătate din Republica Cehă şi-a anunţat joi demisia, după o serie de relatări despre neregularităţi în desfăşurarea vaccinării împotriva COVID-19, transmite agenţia DPA.

Conform portalului de ştiri Seznamzpravy.cz, o mie de doze de vaccin au fost distribuite angajaţilor autorităţii naţionale de sănătate SZU şi rudelor acestora, indiferent de vârsta lor, potrivit Agerpres.

”În timp ce vârstnicii au nevoie de vaccinare, administraţia îşi vaccinează proprii oameni”

Dezvăluirile au provocat critici vehemente din partea opoziţiei. ”În timp ce vârstnicii au nevoie de vaccinare, administraţia îşi vaccinează proprii oameni”, a spus liderul Partidului Civic Democratic (ODS), Petr Fiala.

O clinică din Praga vaccinează rude ale angajaţilor acesteia dacă îi rămân doze de vaccin nefolosite

Şi postul naţional Rozhlas a relatat că o clinică din Praga vaccinează rude ale angajaţilor acesteia dacă îi rămân doze de vaccin nefolosite, aparent pentru a nu fi nevoită să le arunce.

Conform planului de vaccinare elaborat de guvernul ceh, în prima etapă a campaniei de vaccinare pot fi vaccinaţi numai lucrătorii sanitari care au contact apropiat cu pacienţi COVID-19, cetăţenii cu vârste de peste 80 de ani şi angajaţii căminelor de bătrâni.

În Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, au fost vaccinate circa 70.700 de persoane până joi, zi în care au fost raportate 10.854 de noi cazuri de COVID-19 şi 82 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS