24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria New York nu mai vrea să facă afaceri cu Donald Trump și companiile lui

Primăria New York nu mai vrea să facă afaceri cu Donald Trump și companiile lui

Primăria New York va pune capăt tuturor afacerilor cu Donald Trump și companiile sale după ce președintele american și-a încurajat susținătorii să ia cu asalt Capitoliul de la Washington, a declarat miercuri primarul orașului, Bill de Blasio, transmite digi24.

În ultimele zile, mai multe instituții și asociații au anunțat, de asemenea, că nu doresc să mai aibă legătură cu Trump Organization.

„Contractele sunt foarte clare: în cazul în care conducerea unei companii este angajată în activități ilegale, avem dreptul să întrerupem contractul. Incitarea unei insurecții împotriva Guvernului SUA constituie în mod clar o activitate criminală”, a declarat Bill de Blasio într-o apariție la MSNBC.

Orașul se așteaptă la o provocare juridică, dar „suntem pe un teren juridic puternic”, a spus primarul. „Au profitat de aceste contracte. Nu vor mai profita de acum”.

Trump Organization are contracte de peste 17 milioane de dolari cu New York City, majoritatea destinate atracțiilor turistice, inclusiv un teren de golf, un carusel și două patinoare din oraș.

Administrația va informa Organizația Trump că orașul își va anula acordurile de operare a caruselului Central Park, a patinoarelor Wollman și Lasker și a terenului de golf Ferry Point. Contractele pentru carusel și patinoare se vor încheia în săptămânile următoare. Procesul de terminare a terenului de golf Ferry Point este însă mai detaliat și se așteaptă să dureze luni, a spus De Blasio într-un comunicat.

Asociația Americană a Jucătorilor Profesioniști de Golf nu mai colaborează cu Donald Trump

New York se va alătura unei liste lungi de companii și asociații care refuză să mai colaboreze cu Donald Trump, în urma violențelor de la Capitoliu, când cinci oameni și-au pierdut viața.

Printre instituțiile care și-au anunțat dorința de a rupe orice legături cu președintele american se numără Asociația Americană a Jucătorilor Profesioniști de Golf (PGA), care a anunțat că turneul programat anul viitor la unul din cluburile de golf ale lui Donald Trump nu se va mai ține acolo.

Asociația nu mai dorește ca brandul său să fie alăturat cu numele actualului președinte SUA, un mare amator al acestui sport și proprietar al mai multor terenuri de golf.

PGA Championship este unul dintre cele patru turnee majore din calendarul de golf profesionist.

Băncile nu mai vor să-i dea bani lui Trump

Totodată, și grupul bancar german Deutsche Bank a anunțat că nu va mai face afaceri în viitor cu Trump sau cu companiile sale.

Deutsche Bank este cel mai important creditor al lui Trump, cu împrumuturi în valoare de 340 milioane de dolari către Trump Organization, entitatea care regrupează companiile lui Donald Trump şi care în prezent este coordonată de cei doi fii ai săi.

De asemenea, Signature Bank, o instituţie financiară din New York care a deservit mult timp familia lui Donald Trump, a anunţat şi ea în mod oficial că va pune capăt legăturilor cu Donald Trump. Un purtător de cuvânt al băncii a precizat că Signature Bank va închide două conturi personale în care Donald Trump are aproximativ 5,3 milioane de dolari.

Decizia celor două bănci vine după ce mai multe reţele sociale şi alte companii au suspendat legăturile cu Donald Trump, după ce liderul de la Casa Albă a încurajat protestul care s-a transformat într-o revoltă în interiorul Capitoliului, soldată cu victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS