11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina a exportat 224 de miliarde de măști, câte 40 pentru fiecare persoană de pe glob

China a exportat 224 de miliarde de măști, câte 40 pentru fiecare persoană de pe glob

Din martie până în decembrie 2020, China a exportat 224 miliarde de măști sanitare, echivalentul a aproape 40 de măști pentru fiecare persoană de pe glob, relatează Bloomberg.

Valoarea acestor exporturi este de 340 miliarde de yuani (aproape 43 miliarde de euro), ceea ce reprezintă aproximativ 2% din totalul exporturilor chineze în 2020, a spus Li Kuiwen, un oficial al Administrației Generale a Vămilor din China.

Firmele chineze au exportat  și echipamente de protecție individuală pentru personalul medical în valoare de aproape 12,7 miliarde de euro

Firmele chineze au exportat de asemenea echipamente de protecție individuală pentru personalul medical în valoare de aproape 100 de miliarde de yuani (12,7 miliarde de euro), a adăugat Li. În total, exporturile de echipamente medicale și medicamente au crescut anul trecut cu 31% față de 2019, demonstrând astfel dominația exporturilor chineze pe această piață, în contextul pandemiei de coronaivirus.

Mărfuri legate de combaterea coronavirusului, un factor cheie al performanței-record a exporturilor Chinei în 2020

Cererea de măști, echipamente de protecție, ventilatoare și alte mărfuri legate de combaterea coronavirusului a fost un factor cheie al performanței-record a exporturilor Chinei în 2020, alături de computere și echipamente de lucru necesare pentru munca de acasă, în condițiile restricțiilor luate de aproape toate țările lumii.

Având în vedere că lumea trece prin al doilea val al pandemiei, vânzările de măști și alte bunuri de protecție vor continua să crească.

„Cererea pentru bunurile Chinei ar putea rămâne puternică în următoarele câteva luni, odată cu creșterea a infecțiilor cu COVID-19 în SUA și Europa”, a spus Ding Shuang, economist șef la Standard Chartered Plc din Hong Kong.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS