3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Cercetătorii belgieni au realizat un vaccin anti-Covid care ar oferi imunitate pe viață

Cercetătorii belgieni au realizat un vaccin anti-Covid care ar oferi imunitate pe viață

Cercetătorii de la Institutul Regal al Universităţi Catolice din Leuven, Belgia, lucrează la vaccin anti-Covid care oferă imunitate pe viață. Aceștia susțin că vaccinul produs de ei va fi o alternativă viabilă la celelalte de până acum, relatează digi24.

Vaccinul oamenilor de știință din Belgia se află în prezent în faza de testare şi ar urma să fie distribuit în această toamnă.

„Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii, precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson, folosesc virusuri comune de gripă, pe care le pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul”, susține Johan Neyts, şeful Institului Regal-UCL Louvain.

Vaccinul poate fi păstrat în frigidere obişnuite

Vaccinul Institutului Regal din Belgia poate fi transportat la -8 grade Celsius şi păstrat în frigidere obişnuite, spre deosebire de cele de la Pfizer, la -70 de grade Celsius sau Moderna, la -20 de garde Celsius.

„După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale. Imaginaţi-vă că dacă în China s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei”, a mai spus directorul Institutului belgian.

În Uniunea Europeană se folosesc, în prezent, două vaccinuri: Pfizer Biontech şi Moderna, dar executivul comunitar mai are acorduri de achiziţie de vaccinuri împotriva Covid-19 cu companiile AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi, CureVac şi Valneva.

Bruxelles-ul le-a cerut statelor membre să nu mai lanseze achiziţii proprii de vaccinuri, în paralel cu ale Comisiei, şi să raporteze dozele de vaccinuri administrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității...

ȘTIRI GdS

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor 1-0, în partida susținută sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Meciul...

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj.