8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWhatsApp încearcă să-și spele păcatele: anunțul care nu mai impresionează pe nimeni

WhatsApp încearcă să-și spele păcatele: anunțul care nu mai impresionează pe nimeni

În ultima săptămână, s-a creat un val de reticență la adresa WhatsApp și un număr mare de utilizatori a decis să migreze către Signal, Telegram și alte aplicații de chat, potrivit playtech.

La scurt timp după ce WhatsApp și-a anunțat utilizatorii că începe să-ți partajeze datele private cu terți pentru a-ți vinde reclame, utilizatorii au fost îngrijorați. După un deceniu de marketing în jurul conceptului că nimeni nu-ți poate accesa conversațiile de pe WhatsApp pentru că sunt complet criptate, a sunat cel puțin ciudat faptul că aceleași conversații vor fi acum diseminate pentru a-ți afișa reclame personalizate în alte aplicații, servicii web și nu numai.

Foarte mulți utilizatori de WhatsApp au decis să renunțe la aplicația deținută de Facebook în favoarea unor alternative. Signal sau Telegram sună foarte bine. Numărul celor care au fugit de WhatsApp este atât de mare încât creatorii aplicației au început să publice comunicate de presă prin care asigură utilizatorii că nu le pot accesa mesajele.

În acest scop, au postat pe Twitter o serie de informații care ar trebui să-ți elimine reticența față de WhatsApp. Cele mai importante puncte menționate sunt:

  • WhatsApp nu-ți poate vedea mesajele private și nu-ți poate asculta conversațiile, nici Facebook.
  • WhatsApp nu păstrează loguri cu persoanele pe care le contactezi prin mesaje sau apeluri.
  • WhatsApp nu-ți poate vedea locația partajată cu un contact, nici Facebook.
  • WhatsApp nu-ți partajează contactele cu Facebook.
  • Grupurile de WhatsApp rămân private.
  • Poți defini dispariția unor mesaje din WhatsApp.
  • Îți poți descărca toate informațiile din WhatsApp.

De partea cealaltă a baricadei, creatorii Signal au anunțat pe Twitter că vor exista întârzieri în expedierea mesajelor de confirmare a noilor conturi pentru că numărul celor care se înscriu în mod constant pe platformă este absolut uimitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS