9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoția fostului șef al IPJ Dâmbovița, anchetată pentru că a profesat 20 de ani cu o diplomă falsă

Soția fostului șef al IPJ Dâmbovița, anchetată pentru că a profesat 20 de ani cu o diplomă falsă

O femeie din Târgoviște este anchetată pentru că s-a angajat și a profesat la Spitalul Județean din Târgoviște pe baza unei diplome de licență falsificate. Falsa psiholoagă este fosta soție a fostului șef al Poliției Dâmbovița, Sorin Păun, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro

Astăzi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat două percheziții domiciliare, în Târgoviște, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, potrivit unui comunicat de presă al IGPR.

Potrivit anchetatorilor, timp de 20 de ani (1999-2019), femeia ar fi reușit să lucreze ca psiholog la Spitalul Județean din Târgoviște, în baza unei diplome de licență falsificate.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, ea ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite în unitatea medicală, mai reiese din comunicatul transmis azi de Poliția Română.

„Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.
Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019″, a precizat Poliția Română.

Fostul soț a fost șeful IPJ Dâmbovița în 2019

Femeie este fosta soție a fostului șef al Poliției Dâmbovița, Sorin Păun.

Sorin Păun a fost împuternicit la comanda IPJ Dâmbovița în martie 2019, până în luna noiembrie a aceluiași an, când, potrivit presei locale, el s-a pensionat, la vârsta de 49 de ani.

Păun se afla la conducerea Poliției Județene în mai 2019, când la Târgoviște a avut loc un miting PSD la care a luat parte Liviu Dragnea, iar locuitorilor li s-a cerut să spună „parola” pentru a li se da voie să înainteze spre oraș.

Femeia va fi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru desfășurarea activităților de urmărire penală, mai transmite Poliția Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS