21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMexicul reglementează utilizarea canabisului în scop medicinal

Mexicul reglementează utilizarea canabisului în scop medicinal

Ministerul Sănătăţii din Mexic a publicat, marţi, reglementările pentru utilizarea canabisului în scop medicinal. Acesta reprezintă un pas major în cadrul unei reforme mai largi care va crea cea mai mare piaţă legală din lume, transmite news.ro.

Noua lege, semnată de preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, va permite companiilor farmaceutice să înceapă să facă cercetări medicale pentru produse din canabis.

Reforma canabisului, aflată în desfăşurare, include utilizarea marihuanei în scop recreativ şi va crea cea mai mare piaţă naţională de canabis din lume, în funcţie de mărimea populaţiei.

Potrivit noilor reglementări, companiile care doresc să efectueze cercetări trebuie să obţină permisiunea autorităţii de reglementare a sănătăţii din Mexic, COFEPRIS, iar această cercetare trebuie făcută într-un laborator strict controlat şi independent. Regulamentul stabileşte, de asemenea, reguli pentru însămânţarea, cultivarea şi recoltarea canabisului în scopuri medicinale, care ar permite întreprinderilor să cultive marijuana în mod legal pe pământ mexican.

Mexicul vrea să reglementeze și consumul în scop recreativ al canabisului

Companiile străine care produc carnabis, din Canada şi Statele Unite, au privit cu interes Mexicul. Multe au întârziat luarea deciziilor de investiţii din cauza incertitudinii legate de politici şi aşteptau publicarea reglementărilor finale.

Parlamentarii din Mexic se află, de asemenea, în etapele finale ale legalizării consumului recreativ al marijuanei, proiectul de lege urmând să fie adoptat în următoarea perioadă în Congres.

Regulamentările survin la câţiva ani după ce Curtea Supremă din Mexic a decis că parlamentarii trebuie să legalizeze consumul de canabis. Legislaţia marchează o schimbare majoră într-o ţară afectată de ani de zile de conflictele violente dintre cartelurile de droguri, care au câştigat mult timp milioane de dolari cultivând ilegal marijuana şi introducând-o în SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS