-2.5 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Japonia declară stare de urgență în alte șapte prefecturi

Japonia declară stare de urgență în alte șapte prefecturi

Prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a decis miercuri să extindă starea de urgenţă din cauza pandemiei de COVID-19 în alte șapte prefecturi. Japonia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri, informează Reuters.

Printre cele şapte prefecturi se numără și Kyoto, Osaka şi Fukuoka. numărul prefecturilor afectate de această măsură ajungând la 11.

Guvernul a solicitat ca rezidenţii din cele 11 prefecturi să evite ieşirile nenecesare, iar barurile şi restaurantele să se închidă până la ora 20:00. Măsura rămâne în vigoare până pe 7 februarie.

‘Stadiul infecţiilor continuă să fie foarte grav”, a spus ministrul Sănătăţii, Norihisa Tamura, în cadrul unei întâlniri de experţi.

Ministrul a recomandat cetăţenilor să evite deplasările neesenţiale şi cele care nu sunt urgente chiar şi pe perioada zilei.

”În funcţie de evoluţia ulterioară a situaţiei, există opţiunea de a extinde starea de urgenţă la întreaga ţară”, a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei medicale japoneze cu prilejul unei conferinţe de presă. ”Vrem ca guvernul să ia măsuri anticipat”.

Stare de urgență cu durata de o lună

Starea de urgenţă cu durata de o lună a fost declarată joi pentru Tokyo şi trei prefecturi învecinate – Chiba, Kanagawa şi Saitama – autorităţile din regiune făcând eforturi de a ţine sub control un al treilea val, sever, al pandemiei.

Circa 79% dintre persoanele consultate au spus că decizia luată joi vine ”prea târziu”, în timp ce aproape 78% au spus că măsura ar trebui extinsă şi la alte regiuni, potrivit unui sondaj realizat de agenţia Kyodo News şi publicat duminică.

Vineri, Japonia a raportat un număr record de 7.711 de noi infectări, inclusiv 2.392 de cazuri în Tokyo, marcând cea mai mare creştere zilnică pentru a patra zi consecutiv.

În Tokyo, aproape toată lumea poartă mască în public, dar trenurile de navetişti sunt încă aglomerate chiar şi după ce guvernul a îndemnat ca un număr mai mare de oameni să lucreze de acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Războiul teritorial dintre Craiova și Cârcea, la mâna expertului

Linia de hotar dintre Craiova și Cârcea trece în prezent pe mijlocul străzii din imagine. Așa că locuitorii de pe partea dreaptă a drumului, cum intri dinspre giratoriul de la Ford, aparţin de Cârcea, iar cei de pe partea stângă de Craiova.

ȘTIRI GdS

Din primăvară, alt operator va ridica gunoiul craiovenilor

În sfârșit, Master Planul de Deșeuri intră pe ultima sută de metri. Iridex va fi noul operator care va prelua activitatea de salubrizare și...

Medici din Wuhan susțin că li s-a cerut să...

Medici chinezi din Wuhan filmați sub acoperire au declarat că și-au dat seama că noul coronavirus ar putea fi transmis de la om la...

A fost lansat online Programul Naţional „Citeşte-mi 100 de...

Ministerul Educaţiei, Ministerul Culturii şi Asociaţia OvidiuRo au semnat azi un protocol de colaborare pentru implementarea Programului "Citeşte-mi 100 de poveşti!", care are rolul...

Noi categorii de angajați intră în etapa a doua...

Noi categorii de angajați vor intra în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19, în care sunt deja incluse persoanele în vârstă,...

Coronavirus: Marea Britanie înregistrează un bilanț zilnic record de...

Marea Britanie a raportat marți un număr record de decese asociate Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, respectiv 1.610, depășind precedentul vârf consemnat...

Comisia Europeană vrea ca măcar 70% din populația adultă...

Comisia Europeană a recomandat azi vaccinarea anti-Covid-19 a cel puțin 70% din populația adultă a Uniunii Europene până în vara acestui an, pentru a...