16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎPS Teodosie și-a schimbat părerea despre Covid-19

ÎPS Teodosie și-a schimbat părerea despre Covid-19

După ce a sfidat luni în șir restricțiile împotriva răspândirii Covid-19, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, și-a schimbat opinia legată de virus și de vaccin, scrie digi24.

Înaltul prelat face acum îndemnuri la vaccinare și susține că anterior nu fusese informat suficient de autorități despre acest subiect. Acum spune însă că a studiat singur subiectul. 

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați, mâine voi fi mai informat și vă voi spune”, le-a spus Teodosie jurnaliștilor.

Întrebat dacă și-a schimbat părerea despre vaccin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns că nu-și dă cu părerea, ci se încrede în cele științifice.

„Nu că părerea, m-am documentat. Nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoștințe solide, știintifice”, a mai spus înaltul prelat.

Patriarhia a transmis ierarhilor o broșură privind vaccinarea

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că un material informativ referitor la vaccinarea împotriva Covid-19 a fost transmis tuturor ierarhilor români ortodocşi, opţiunea pentru vaccinare trebuind însă a se configura „în cadrul unei serioase informări”, notează Agerpres.

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broşura informativă cu titlul: ‘Vaccinarea împotriva Covid-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură’, document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva Covid-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”, a spus luni Bănescu într-un comunicat remis presei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS