11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania a înregistrat primul caz de contaminare cu noua variantă de Covid-19 identificată în Africa de Sud

Germania a înregistrat primul caz de contaminare cu noua variantă de Covid-19 identificată în Africa de Sud

În Germania a fost detectat un caz de contaminare cu noua variantă de Covid-19 identificată în Africa de Sud, a dezvăluit marți departamentul de sănătate din Baden-Würrtemberg, relatează AFP.

Aceasta este o persoană care s-a întors împreună cu familia sa dintr-o lungă ședere în Africa de Sud la începutul lunii ianuarie. După ce au fost în carantină, toți au fost testați la cinci zile de la sosirea pe solul german. „Aceste teste s-au dovedit a fi negative”, a declarat departamentul de sănătate din această regiune din sud-vestul Germaniei, care se învecinează cu Franța și Elveția. Cu toate acestea, o săptămână mai târziu, primii membri ai familiei au dezvoltat simptome ușoare ale bolii.

S-a descoperit că șase persoane din trei gospodării diferite sunt de fapt purtătoare ale bolii

După noi teste, s-a descoperit că șase persoane din trei gospodării diferite sunt de fapt purtătoare ale bolii.
Una dintre probe a fost trimisă apoi la Spitalul Charité din Berlin, care a devenit reperul german pentru Covid-19, care a confirmat apoi luni că varianta B.1.351, cunoscută și sub numele de 501Y.V2 , a fost detectat.

De atunci, mai multe contacte ale acestei familii au fost informate de către autoritățile locale de sănătate care încearcă să oprească răspândirea acestei variante considerate mai contagioase.

Guvernul german a anunțat primele cazuri de contaminare în noiembrie cu o altă variantă a noului coronavirus care circulă în Regatul Unit

Această descoperire vine la câteva săptămâni după ce guvernul german a anunțat primele cazuri de contaminare în noiembrie cu o altă variantă a noului coronavirus care circulă în Regatul Unit, considerată a fi mai transmisibilă.
Germania a înregistrat marți un total de 1.933.826 de persoane infectate de la începutul crizei de sănătate Covid-19, inclusiv 12.802 în ultimele 24 de ore. În total, 41.577 de persoane au murit în Germania, potrivit datelor institutului de supraveghere medicală Robert Koch.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS