10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile indoneziene au recuperat una din cutiile negre ale avionului prăbușit sâmbătă

Autoritățile indoneziene au recuperat una din cutiile negre ale avionului prăbușit sâmbătă

Autoritățile indoneziene au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului Sriwijaya Air care s-a prăbușit sâmbătă în Marea Java, a anunțat un purtător de cuvânt al Marinei indoneziene, anunță hotnews.

Înregistratorul de date va fi transportat la portul din Jakarta, potrivit purtătorului de cuvânt Fajar Tri Rohadi.

Zborul SJ182 se îndrepta sâmbătă înspre insula Borneo, situată la aproximativ 740 km distanță de Jakarta, înainte să dispară de pe radare, la patru minute după decolare.

La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, toate pierzându-și viața în urma tragediei. Mai multe rămășițe umane și obiecte personale ale victimelor au fost recuperate de scafandrii indonezieni.

Autoritatea pentru siguranță aeronautică din Indonezia a anunțat că se așteaptă să poată analiza informațiile din înregistratoarele de date în decurs de trei zile de la recuperarea acestora.

Anchetatorii se vor baza pe cutiile negre pentru a încerca să elucideze cauzele tragediei, deocamdată neexistând indicii imediate cu privire la cauzele prăbușirii.

Aeronava Boeing 737-500 avea aproape 27 de ani vechime, primul ei zbor având loc în mai 1994.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS