14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMerkel consideră „problematică” suspendarea lui Donald Trump pe reţelele de socializare

Merkel consideră „problematică” suspendarea lui Donald Trump pe reţelele de socializare

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a pus sub semnul întrebării decizia giganților social media, inclusiv Twitter Inc. și Facebook Inc., de a închide conturile președintelui american în exercițiu Donald Trump, afirmând că aceasta este ”problematică”.

Legislativul este cel care ar trebui să stabilească regulile care guvernează aceste platforme, consideră Merkel, a transmis uni purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, în conferința de presă săptămânală de la Berlin.

“Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a spus Seibert potrivit Bloomberg.

Săptămâna trecută, Twitter a închis definitiv contul lui Donald Trump

Săptămâna trecută, Twitter a închis definitiv contul lui Donald Trump, invocând faptul că tweet-urile sale riscau să incite la violență, în contextul asaltului suporterilor săi asupra Capitoliului.

O decizie similară fusese deja luată de Facebook

O decizie similară fusese deja luată de Facebook. Fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, a precizat că recentele sale mesaje indică faptul că acesta intenționează să folosească ultimele zile ale mandatului pentru a submina un proces pașnic și legal al transferului de putere către Administrația Biden.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declara joi că imaginiile cu actele de vandalism de la Capitoliu i-au stârnit ”furie”și amărăciune, adăugând că regretă faptul că Donald Trump nu și-a acceptat înfrângerea în alegerile prezidențiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS