16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul caz de infecție cu noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmat în România

Primul caz de infecție cu noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmat în România

Primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmat în România. Este vorba despre o femeie din Giurgiu care nu a călătorit în străinătate și care nu este internată, având o formă foarte ușoară și fiind tratată la domiciliu, a confirmat medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, pentru HotNews.ro. Declarația privind confirmarea noii tulpini fusese făcută inițial de medicul Cătălin Apostolescu la B1 Tv.

Potrivit medicului Cătălin Apostolescu, este vorba despre o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu, internată pe data de 3 ianuarie, care nu a avut nevoie de tratament în spital și se tratează în prezent la domiciliu. Ea are o formă foarte ușoară de COVID-19.

„Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat medicul Cătălin Apostolescu.

Europa trebuie „să facă mai mult” în fața „unei situații alarmante”, din cauza circulației în regiune a unei noi variante, mai contagioase, de coronavirus, detectată inițial în Marea Britanie, a avertizat joi conducerea regională a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Potrivit estimărilor, noua tulpină „ar putea progresiv să le înlocuiască pe celelalte aflate în circulație în regiune, cum se observă deja în Regatul Unit și din ce în ce mai mult în Danemarca”, a spus directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

22 de țări din Europa au înregistrat deja cazuri legate de această nouă tulpină („VOC 202012/01”), a precizat OMS.
Din cauza transmisibilității sale sporite, noua tulpină riscă să agraveze numărul de cazuri și să contribuie la suprasaturarea sistemelor sanitare, potrivit sursei citate.

Varianta britanică nu schimbă natura bolii, a reamintit directorul OMS Europa: „Covid-19 nu este nici mai mult, nici mai puțin grav” iar „copiii nu par să fie mai expuși”.
Primele informații sugerează că vaccinurile împotriva Covid-19 rămân eficiente în fața variantei britanice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS