17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn înalt oficial suedez a demisionat după încălcarea recomandării împotriva călătoriilor în străinătate

Un înalt oficial suedez a demisionat după încălcarea recomandării împotriva călătoriilor în străinătate

Un înalt oficial suedez a demisionat după ce a fost amplu criticat că a mers în vacanță în Insulele Canare de Crăciun în pofida recomandărilor agenției pe care o conducea, relatează Euronews.

Dan Eliasson, directorul general al Agenției pentru situații de intervenție a Suediei, a călătorit în insulele spaniole pentru a-și vizita fiica. Acesta a făcut asta, în pofida recomandărilor guvernului și ale propriei agenții de a fi evitate deplasările în străinătate în perioada Crăciunului.

Deși nu a încălcat legea, Eliasson a provocat furie și indignare în Suedia

Deși nu a încălcat legea, Eliasson a provocat furie și indignare în Suedia din cauza călătoriei sale după ce la începutul lunii decembrie agenția condusă de acesta a trimis un mesaj tuturor cetățenilor suedezi în care îi îndemna să nu călătorească în afara țării.

„Lucrul important este ca noi, ca societate, să gestionăm pandemia“

„Lucrul important nu sunt eu ca persoană”, a declarat Eliasson într-un comunicat remis miercuri, afirmând că „lucrul important este ca noi ca societate să gestionăm pandemia și ca toți să ne concentrăm asupra acestei sarcini incredibil de importante”.

Acesta a anunțat că va renunța la funcție pentru ca Agenția pentru situații de urgență „să aibă cele mai bune condiții posibil pentru a îndelini această sarcină importantă”.

Eliasson a decis să demisioneze după o întrevedere cu ministrul de interne al Suediei, Mihael Damberg

Presa suedeză a relatat că Eliasson a decis să demisioneze după o întrevedere cu ministrul de interne al Suediei, Mihael Damberg.

Fostul director al agenției a stârnit furie după ce a afirmat că deja a „renunțat la multe călătorii în timpul pandemiei” când a fost întrebat de mass-media suedeză despre fotografiile cu el în Insulele Canare.

„Am evaluat că această călătorie este necesară”, a mai spus oficialul suedez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS