8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă focare de infecţie cu noul coronavirus, active la nivelul judeţului Sibiu

Nouă focare de infecţie cu noul coronavirus, active la nivelul judeţului Sibiu

Nouă focare de infecţie cu noul coronavirus mai sunt active la nivelul judeţului Sibiu. Dintre acestea, opt sunt în centre rezidenţiale, informează Instituţia Prefectului.

Sub monitorizarea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Sibiu se află: Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Mediaş, unde au fost diagnosticate cu COVID 49 persoane, dintre care 27 beneficiari şi 22 de angajaţi; Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice Ighişu Vechi, cu 43 persoane pozitive, dintre care 37 beneficiari şi 6 angajaţi; Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice MARPOD, cu 87 persoane infectate, dintre care 77 de beneficiari şi 10 angajaţi; şi Căminul de persoane vârtnice Tălmaciu, cu 5 beneficiari depistaţi pozitiv în urma testării, potrivit Agerpres.

DSP monitorizează, de asemenea, Căminul de bătrâni Cristian

Direcţia de Sănătate Publică monitorizează, de asemenea, Căminul de bătrâni Cristian, unde 25 de persoane, dintre care 19 beneficiari şi 6 angajaţi au diagnosticaţi cu COVID-19; Centrul de îngrijire şi asistenţă ‘Episcop „Nicolae Popoviciu'” Biertan, unde sunt 4 beneficiari pozitivi; Centrul de îngrijire şi asistenţă Biertan cu 32 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 18 beneficiari şi 14 angajaţi şi Căminul de persoane vârstnice Sibiu unde, cu 6 beneficiari pozitivi şi o angajată.

Se află sub monitorizare o companie producătoare de componente auto din Sibiu

De asemenea, se află sub monitorizare o companie producătoare de componente auto din Sibiu. Aici 201 angajaţi au fost depistaţi pozitiv la testare, iar pentru 276 de contacţi s-a dispus măsura carantinării la domiciliu, focarul fiind depistat în luna octombrie 2020.

Din 1 octombrie şi până în prezent au fost identificate 52 de focare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu precizează, într-un comunicat de presă, că din data de 1 octombrie şi până în prezent, la nivelul judeţului au fost identificate 52 de focare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 41 în centre rezidenţiale, dar la acest moment mai sunt active doar cele 9 enumerate anterior.

„Conform Metodologiei INSP în vigoare, precizăm faptul că un focar se închide doar în momentul în care timp de 14 zile nu apare un nou caz, de la data ultimei confirmări pozitive SARS-CoV-2 din cadrul focarului. Chiar dacă o parte dintre persoanele pozitive aparţinătoare unui focar de infecţie s-au vindecat, ele nefiind pozitive în prezent, numărul de cazuri din focar se calculează de la data identificării lui până la închidere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS