10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIPS Teodosie, vizat de o plângere penală pentru "zădărnicirea combaterii bolilor"

IPS Teodosie, vizat de o plângere penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este vizat de o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru atitudinea avută în toată perioada pandemiei, în care a contestat măsurile impuse de autorități. Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă joi Parchetului Curții de Apel.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că plângerea penală a fost depusă de către un cetățean miercuri, în ziua în care IPS Teodosie a oficiat slujba de Bobotează la care au luat parte mii de oameni, mulți dintre ei asistând la ceremonii umăr la umăr, fără a respecta vreo regulă de distanțare. Plângerea penală vizează însă atitudinea generală a IPS Teodosie, de la debutul pandemiei, au menționat sursele citate.

Joi, plângerea penală pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor a fost declinată Parchetului Curții de Apel Constanța, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului, Mihaela Mergeane.
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a contestat inclusiv în instanță restricțiile impuse din cauza pandemiei privind organizarea pelerinajelor și a sfidat autoritățile, oficiind în continuare slujbe religioase cu un număr mare de oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS