24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate​Tokyo și alte trei prefecturi intră din nou în stare de urgență pentru o lună

​Tokyo și alte trei prefecturi intră din nou în stare de urgență pentru o lună

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a decretat joi o nouă stare de urgenţă, care vizează zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente, ca răspuns la o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus, informează Reuters.

Starea de urgenţă se instituie începând de vineri, 8 ianuarie, până la data de 7 februarie, a declarat premierul la începutul unei şedinţe a grupului operativ guvernamental pe tema măsurilor împotriva COVID-19.

„Declarăm starea de urgenţă” deoarece „există îngrijorări că răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreaga ţară va avea un impact semnificativ asupra vieţii locuitorilor şi asupra economiei”, a declarat Yoshihide Sugai.

Conform noilor măsuri, locuitorii sunt îndemnaţi să rămână acasă

Conform noilor măsuri, locuitorii sunt îndemnaţi să rămână acasă, iar restaurantele şi barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice după ora 19:00 şi se vor închide până la ora 20.00.

Programul de funcţionare al sălilor de sport, magazinelor şi centrelor de divertisment va fi scurtat

De asemenea, programul de funcţionare al sălilor de sport, magazinelor şi centrelor de divertisment va fi scurtat. Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră zilnică înregistrată pentru a doua zi consecutiv.

Japonia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, 6.000 de noi infecţii zilnice cu coronavirus

Cifra anunţată joi depăşeşte cu mult recordul zilnic anterior, stabilit miercuri, de 1.591 de cazuri. Deşi mai puţin afectată de pandemie decât multe alte ţări, Japonia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, 6.000 de noi infecţii zilnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS