5.5 C
Craiova
miercuri, 19 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateUn azil din Spania este anchetat după ce a vaccinat preoți și rudele unor angajați

Un azil din Spania este anchetat după ce a vaccinat preoți și rudele unor angajați

Autoritățile regionale de la Madrid au început azi o anchetă în baza unor informații potrivit cărora un azil a permis vaccinarea anti-Covid a preoților și rudelor angajaților, încălcând protocolul, scrie hotnews.

Doar rezidenții și angajații ar fi trebuit vaccinați cu vaccinul Pfizer, potrivit protocolului stabilit de autoritatea regională de sănătate de la Madrid.

Cu toate acestea, rudele unora dintre angajații de la azilul Casablanca Valdesur, din sudul Madridului, au fost, de asemenea, vaccinați, a relatat azi ziarul online eldiario.es.

”Am lansat o anchetă pentru a verifica afirmațiile”, a spus azi un purtător de cuvânt al guvernului regional de la Madrid.

Vaccinul a fost administrat și altor persoane pentru a nu se irosi

Grupul Casablanca, o companie care deține un azil și a fost contractată de autoritățile regionale pentru a vaccina 1.600 de persoane din mai multe centre, a spus că vaccinul are o viabilitate de doar două ore dacă nu este folosit. Pentru a nu irosi dozele, au fost folosite pe oamenii care nu erau angajați sau rezidenți ai căminului din Valdesur, au spus reprezentanții companiei, adăugând că regulile au fost respectate în celelalte aziluri.

”Au fost identificate anumite anomalii în selecția oamenilor vaccinați anti-Covid care nu erau rezidenții azilului Casablanca Valdesur, dar care aparțineau mediului lor”, arată declarația.

”Cu țelul de a profita 100% de dozele primite și protejarea vârstnicilor din rezidențele noastre cât de mult posibil, mai mulți preoți care oferă asistență spirituală în centrele grupului, voluntari care sunt în contact cu vârstnicii și anumite rude ale unor angajați au primit vaccinul”.

”Grupul Casablanca își asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat și regretă concescințele pe care aceste anomalii în procesul de selecție le-ar fi produs”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vice-ministrul rus de externe: Nu există riscul unui război...

Vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov, negociatorul şef al...

ȘTIRI GdS