0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Președintele Chinei a ordonat armatei să fie pregătită de război „în orice secundă”

Președintele Chinei a ordonat armatei să fie pregătită de război „în orice secundă”

Președintele chinez Xi Jinping le-a cerut forțelor armate să fie „permanent gata de luptă” și a afirmat că Armata Republicii Populare Chineze (AEP) trebuie să folosească fricțiunile de la graniță pentru a cizela capacitățile trupelor, scrie hotnews.

Xi, care este de asemenea și președintele Comisiei Militare Centrale, cea mai înaltă structură de comandament a Beijingului, a făcut afirmațiile în primul ordin remis forțelor militare în 2021, subliniind, de asemenea, nevoia ca acestea să fie gata de luptă „în orice secundă”.

Acesta a mai ordonat ca AEP să își „crească substanțial” încorporarea tehnologiei în exercițiile sale și să țină pasul cu ultimele evoluții din domeniul militar și cele mai noi cunoștințe hi-tech.

„(AEP trebuie să) crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi tărâmuri de luptă în antrenamente și sistemele de luptă”, a cerut Xi.

Nu a precizat despre ce lupte este vorba

Vorbind și despre actualele „lupte militare din prima linie” președintele chinez s-a distanțat în mod notabil de ordinele de început de an din trecut, inclusiv de cel din 2020, când a cerut forțelor armate să „gestioneze crizele și descurajeze războiul”.

Deși nu a precizat despre ce lupte este vorba, în 2020 au avut loc cele mai grave confruntări cu India din ultimele decenii, acestea rezultând în peste 20 de decese în tabăra indiană și un număr necunoscut de victime de partea Beijingului.

AEP și-a intensificat, de asemenea, operațiunile aeriene și marine din jurul Taiwanului, provocând o escaladare majoră a tensiunilor cu Statele Unite în această regiune.

De la preluarea puterii în 2012, Xi a îndemnat constant AEP să fie pregătită pentru război și a demarat un program masiv de modernizare a forțelor armate ale Chinei în 2015, acesta având termen de finalizare anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Bill Gates despre purtatul măștilor: „Spre vară ne putem...

Miliardarul filantrop de 65 de ani, Bill Gates, a primit a doua doză de vaccin săptămâna trecută. Dar chiar dacă fondatorul lui Microsoft...

Măștile sanitare uzate ar putea fi folosite în asfaltarea...

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a reduce impactul măștilor de unică folosință asupra mediului, prin utilizarea lor în asfaltarea drumurilor, informează...

China vrea să interzică profesorilor să aplice pedepse prea...

China a interzis de luni cadrelor didactice să recurgă la pedepse susceptibile de a provoca traumatisme fizice sau mentale după ce, în ultimii ani,...

Turcan: Evaluarea dosarelor de pensii, făcută cu ajutorul angajaţilor...

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, luni, că peste 70 de angajaţi din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detaşaţi la casele teritoriale de...

Polonia vrea să cumpere vaccinul chinezesc anti-Covid Sinopharm

Preşedintele polonez Andrzej Duda a discutat cu omologul său chinez Xi Jinping cu privire la achiziţionarea vaccinului chinezesc anti-Covid-19 Sinopharm, a declarat luni un...