24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsrael: Aproximativ 12% din populația țării a fost vaccinată

Israel: Aproximativ 12% din populația țării a fost vaccinată

Aproximativ 1,4 milioane de israelieni au primit deja o doză de vaccin Pfizer/BioNTech; populația toatlă a țării este de 8,7 milioane; operațiunea a durat mai puțin de trei săptămâni, relatează Dailymail într-o analiză.

Aproape 146.000 de persoane au primit doza doar luni – mai mult decât au distribuit în total unele țări occidentale, inclusiv Italia, Spania și Canada – cu doze oferite în arene sportive, rezerviști militari fiind recrutați în ajutor.

Aproximativ 12% din populația țării a fost vaccinată, comparativ cu doar 1% din populația SUA.

În timp ce numai vaccinurile Pfizer / BioNTech au fost utilizate până acum, Israelul a avut, de asemenea, înțelegeri cu Moderna și AstraZeneca încă dinainte ca oricare dintre vaccinuri să fie aprobate.

De asemenea, și-a împărțit stocurile de vaccinuri pentru a le duce în zone îndepărtate, iar unii dintre lucrătorii săi din sănătate au extras chiar și doze suplimentare din flacoanele pe care le primesc.

Țara i-a prioritizat pe cei cu vârsta de peste 60 de ani, de asemenea, permite vaccinarea generației tinere – dacă așteaptă în afara centrelor de injecție până la sfârșitul zilei, tocmai pentru a nu se pierde dozele rămase în plus. Peste 100.000 de israelieni cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani au fost vaccinați în acest fel.

În plus, israelienilor li s-a promis „pașapoarte verzi” digitale care le permit să ocolească anumite reguli de blocare după ce primesc ambele doze.

O cincime din populația Israelului ar putea avea ambele doze până la sfârșitul acestei luni

Directorul general al ministerului sănătății, Hezi Levy, a declarat că aproximativ o cincime din populația Israelului ar putea avea ambele doze până la sfârșitul acestei luni. „Până la sfârșitul lunii ianuarie, vom fi inoculat două milioane de locuitori, majoritatea în vârstă”, a spus el.

Ministerul Sănătății din Israel declară că își împarte livrările Pfizer / BioNTech astfel încât să poată fi trimise loturi mici în părți îndepărtate ale țării.

Unele asistente medicale au reușit să crească eficiența prin extragerea a șase doze din fiecare flacon, mai degrabă decât a celor cinci anunțate, spune ministrul sănătății Yuli Edelstein.

Pentru a evita risipa, unele persoane din afara grupurilor țintă vulnerabile au fost vaccinate oricum după ce au intrat într-o clinică și au primit doze de rezervă care altfel ar fi trebuit aruncate.

În schimb, lansarea în Europa și America a fost împiedicată de gafe care necesită aruncarea unor stocuri de vaccin Pfizer.

Spre deosebire de Marea Britanie, Israel s-a ținut de regimul cu două doze – ceea ce înseamnă că mai mult de un milion de persoane vor fi primit doza completă dublă până la sfârșitul lunii ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS