3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Institutul Cantacuzino confirmă că a trimis vaccinurile anti-Covid în cutii de pizza, în lipsă de alt ambalaj

Institutul Cantacuzino confirmă că a trimis vaccinurile anti-Covid în cutii de pizza, în lipsă de alt ambalaj

Institutul Cantacuzino a confirmat azi că a folosit ca ambalaj pentru transportul vaccinurilor anti-COVID cutii inscripționate cu „Pizza”, precizând că „înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului”, scrie hotnews.

Într-un comunicat de presă, institutul precizează că „distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate”.

Potrivit sursei citate s-a ales soluția achiziționării din comerț a unor cutii care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer, pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8 grade C.

În același comunicat se precizează, însă, că numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici.

Precizările Institutului Cantacuzino

  • Vaccinul Pfizer-BioNtech este livrat de către producător în cutii cu dimensiunile 230/230/40 mm ce conțin 195 de flacoane a câte 5 doze fiecare.
  • Numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici.
  • În acest sens, pentru demararea campaniei de vaccinare, a fost aleasă soluția achiziționării din comerț a unei cutii cu dimensiunile de 250/250/40 mm care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer, pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃.
  • Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate.
  • Toate vaccinurile distribuite de Centrul național de stocare sunt transportate în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus, atât stocare la -70℃, manipulare în camera de frig de 2-8℃ cât și transportul în recipientele speciale, iar înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului.

Vaccinurile anti-Covid-19 care au ajuns marți, la Spitalul Județean din Slobozia, într-un prim ambalaj de carton, pe care scria pizza, au provenit direct de la Institutul Cantacuzino, principalul centru de depozitare a vaccinurilor din România. Surse din cadrul institutului au explicat, pentru Europa FM, că s-a folosit acest ambalaj, care la rândul său a fost introdus în alte două cutii frigorifice, pentru o protecție fizică suplimentară a sticluțelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității...

ȘTIRI GdS

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor 1-0, în partida susținută sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Meciul...

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj.