16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania nu va amâna administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid-19 Pfizer

Germania nu va amâna administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid-19 Pfizer

Germania va respecta recomandările BioNTech și Pfizer privind a doua doză a vaccinului anti-Covid-19 și nu va amâna administrarea, a anunțat azi ministrul sănătății, Jens Spahn, citat de hotnews.

Autoritățile germane au întrebat o comisie independentă de experți dacă să permită amânarea administrării celei de-a doua doze, pentru a putea vaccina mai multe persoane cât mai rapid, după ce Marea Britanie a anunțat săptămâna trecută că va adopta această strategie.

„Impresia mea este că are sens, în mod special date fiind aceste probleme sensibile, în care încrederea și credibilitatea sunt importante, să respectăm indicațiile”, a declarat Spahn în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că decizia luată de autorități este conformă cu sfaturile primite de la experții în vaccinare.

Spahn s-a pronunțat, de asemenea, împotriva amestecării vaccinurilor anti-Covid-19, măsură analizată de unele țări pentru a înmulți cantitatea insuficientă de doze.

Germania va primi peste 130 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid-19

Cei 83 de milioane de rezidenți ai Germaniei vor primi peste 130 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid-19, suficiente pentru vaccinarea tuturor persoanelor care au nevoie de inoculare, a adăugat Spahn.

Acesta a precizat că se așteaptă ca primele doze ale vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de Moderna să ajungă în Germania în cursul săptămânii viitoare, după ce acesta a fost aprobat azi de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Germania va primi anul acesta 50 de milioane de doze ale vaccinului Moderna, dintre care 2 milioane sunt așteptate în primul trimestru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS