5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul director al unei mari companii financiare chineze, condamnat la moarte pentru mită

Fostul director al unei mari companii financiare chineze, condamnat la moarte pentru mită

Fostul director al Huarong Asset Management, una dintre cele mai mari companii chineze de gestionare a creditelor neperformante, a fost condamnat la moarte azi de către o instanță din orașul Tianjin, scrie hotnews.

Lai Xiaomin a fost condamnat pentru primirea unor mite în valoare totală de 1,788 de miliarde de yuani între 2008 și 2018, perioadă în care a fost și membru al autorității chineze de reglementare a sectorului bancar.

Bărbatul a fost condamnat, de asemenea, și pentru bigamie. Lai a fost exclus din Partidul Comunist al Chinei în 2018.

„Lai Xiaomin n-a avut frica legii și a fost extrem de lacom”, afirmă motivarea instanței, adăugând că „răul social (cauzat de acesta – n.r.) a fost uriaș și infracțiunile extrem de serioase fiind nevoie de pedepsirea severă a lor conform legii”.

Proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și o colecție de artă

Huarong este una dintre cele mai mari patru companii chineze majore de gestionare a activelor financiare, fiind deținută majoritar de stat. Xiaomin a fost președintele companiei financiare între 2012 și 2018, când a fost arestat.

Lai a recunoscut anul trecut, într-un documentar realizat de televiziunea de stat, că a acceptat plăți cash și a oferit detalii despre modul în care aducea bancnote cu valiza la apartamentul său din Beijing.

Poliția a afirmat că a găsit peste 200 de milioane de yuani în locuința bărbatului. După arestarea sa în 2018, autoritățile au descoperit că acesta deținea un număr mare de proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și o colecție de artă.

Condamnarea la moarte este rar pronunțată în China în cazul condamnărilor pentru corupție, dar un fost viceprimar din provincia Shanxi a primit la rândul său pedeapsa capitală în 2018 după ce a fost găsit vinovat de luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS