7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30.000 de porci vor fi eutanasiați și incinerați la o fermă din Vrancea, după confirmarea pestei porcine

30.000 de porci vor fi eutanasiați și incinerați la o fermă din Vrancea, după confirmarea pestei porcine

Aproximativ 30.000 de porci vor fi sacrificaţi în ferma Premium Porc Group din Goleşti, județul Vrancea, după confirmarea unui focar de pestă porcină africană, a informat Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea, relatează hotnews.

„După confirmarea focarului de pestă porcină africană, în fermă s-a instituit un plan de măsuri, aprobat în Comitetul Local de Combatere a Bolilor Vrancea, urmând să se realizeze eutanasierea porcilor şi alte măsuri ce se impun în astfel de cazuri. Discutăm de circa 30.000 de capete, care vor fi eutanasiate şi incinerate. Neutralizarea animalelor se va face în incinta exploataţiei, astfel că niciun animal nu va părăsi societatea comercială”, a declarat, azi, purtătorul de cuvânt al DSVSA Vrancea, Adrian Rădulescu.

Vor fi respectate deciziile care se impun

Reprezentanţii Premium Porc au precizat că sunt în contact permanent cu toate autorităţile competente şi vor respecta toate deciziile care se impun în astfel de cazuri.

„Trăim momente fără precedent în istoria companiei noastre. Am început anul 2021 sperând că singura luptă pe care o vom duce va fi cu efectele pandemiei de Covid-19. În ciuda unor reguli de biosecuritate extrem de severe, recunoscute în întreaga industrie, ne vedem în situaţia de a sacrifica atât de multe animale. Dar, vom trece şi peste asta şi vom merge mai departe construind un business sustenabil împreună cu cei peste 500 de oameni care ne sunt alături”, a declarat, într-un comunicat de presă, Lars Drescher, CEO Premium Porc Group.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS