7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinarea împotriva COVID-19 se extinde în toată țara

Vaccinarea împotriva COVID-19 se extinde în toată țara

Vaccinarea împotriva COVID-19, pentru Etapa I, se extinde, începând de luni, în toate judeţele din ţară, anunţă autorităţile. Ieri au fost dostribuite peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare din judeţe.

″Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale.

buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ. Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13:00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin”, se arată într-un comunicat transmis de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa citată menţionează că Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri şi centrele de vaccinare.

Până în prezent, în România au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.596 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS