12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePerioada pentru încheierea unui contract de furnizare a energiei pe piața liberă va fi prelungită

Perioada pentru încheierea unui contract de furnizare a energiei pe piața liberă va fi prelungită

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei vrea să prelungească până pe 31 martie 2021 perioada în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienții casnici să beneficieze de prețul din oferta concurențială, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică. Practic, asigură posibilitatea clienților casnici de a alege oferta de furnizare aplicabilă de la data de 1 ianuarie 2021 inclusiv până în luna martie 2021. În acest moment, un astfel de contract cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2021 poate fi încheiat doar în luna ianuarie. Însă, în continuare, este de preferat să fie încheiat un contract pe piața liberă cât mai rapid posibil, potrivit hotnews.

Până încheie contractul pe piața liberă, consumatorul casnic poate beneficia pentru toată perioada de prețul din ofertă, în condițiile încheierii în această perioadă a unui contract concurențial cu furnizor de ultimă instanță.

Atenție, cu cât este încheiat un contract pe piața liberă mai repede cu atât mai bine. Reamintim că prețurile furnizorilor de ultimă instanță pentru serviciul universal sunt mai mari decât cele de pe piața liberă. De exemplu, chiar la Enel, Electrica sau CEZ, în calitate de furnizori de ultimă instanță, prețul pentru serviciul universal este mai mare decât cele dintr-un contract încheiat chiar cu aceeași furnizori, dar pe piața liberă.

ANRE spune că prelungirea perioadei este un avantaj pentru clienții casnici, deoarece vor avea o perioadă mai lungă de timp pentru alegerea unei oferte de furnizare a energiei electrice, ceea ce va duce la alegerea celei mai potrivite oferte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS