22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarkus Soder, liderul landului Bavaria, critică Bruxellesul pentru strategia de achiziţionare a vaccinului anti-COVID

Markus Soder, liderul landului Bavaria, critică Bruxellesul pentru strategia de achiziţionare a vaccinului anti-COVID

Liderul Uniunii Creştin-Sociale germane (CSU), Markus Söder, susține că Bruxellesul a făcut de mântuială procesul de procurare a dozelor de vaccin anti-COVID-19 şi de aprobare a lor pentru utilizare în interiorul Uniunii Europene, potrivit politico.eu.

„În mod evident, procedura europeană de achiziţionare a vaccinului a fost nepotrivită. Este dificil de explicat că un vaccin foarte bun este dezvoltat în Germania, dar este administrat mult mai rapid în alte părţi”, a declarat Söder, într-un interviu pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Comentariile liderului bavarez survin pe fondul înmulţirii criticilor faţă de lentoarea sistemului UE de aprobare a vaccinului

Comentariile liderului bavarez survin pe fondul înmulţirii criticilor faţă de lentoarea sistemului UE de aprobare a vaccinului, ceea ce a făcut ca vaccinul dezvoltat de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech să fie utilizat în afara UE cu câteva săptămâni înainte de a primi undă verde în interiorul blocului comunitar.

”Comisia Europeană a planificat probabil în mod prea birocratic: au fost comandate prea puţine vaccinuri dintre cele bune şi dezbaterile privind preţul au continuat pentru prea mult timp”, a explicat Markus Söder.

„Actuala stagnare nu este cauzată de volumul comenzilor, ci de criza mondială a capacităţii de producţie”

Executivul UE şi-a susţinut însă poziţia. „Actuala stagnare nu este cauzată de volumul comenzilor, ci de criza mondială a capacităţii de producţie”, a afirmat comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides.

Duminică, premierul britanic Boris Johnson şi-a exprimat speranţa că în primele luni ale acestui an vor fi administrate zeci de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, în timp ce în Israel autorităţile au declarat că până la finalul lui ianuarie ar trebui să se vaccineze 2 milioane de persoane din această ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS